Es va revelar una trucada telefònica escoltada: cada cop més morts a l’exèrcit a l’ombra de Putin

Han passat 100 dies des que les tropes russes van envair Ucraïna i van causar un gran patiment. No es veu el final de la guerra. En canvi, l’avanç de les forces armades russes al Donbass continua, i la situació empitjora dia a dia. Però les tropes del cap del Kremlin Vladimir Putin (69) també han d’acceptar pèrdues, fins i tot la unitat d’elit, el grup Wagner. Es considera l’exèrcit a l’ombra de Putin.

Oficialment, el grup ni tan sols existeix. El mercenari és il·legal a Rússia. Segons Christo Grozev, l’editor en cap de la plataforma d’investigació Bellingcat, hi ha 8.000 mercenaris del Grup Wagner a Ucraïna. Van ser enviats per matar el president ucraïnès Volodymyr Zelensky, de 44 anys, i alts funcionaris. També se suposa que donaran suport a l’exèrcit rus al front.

Però es diu que la unitat d’elit pateix grans pèrdues, tal com mostra una trucada telefònica interceptada d’un soldat rus. Es diu que ja han caigut 3.000 mercenaris. En l’enregistrament, se sent l’home trucant a la seva dona i queixant-se que la “unitat d’elit” s’ha trencat. Així ho informa el “Mirror”. En els combats actuals a l’est, la unitat va perdre centenars de soldats més. Segons el servei secret ucraïnès SBU, les greus pèrdues tindran un impacte massiu en la moral dels combatents.

L’expert polític Erich Gysling: “Occident no està d’acord amb els objectius de la guerra” (02:24)

L’exèrcit a l’ombra de Putin s’utilitza per a operacions encobertes

El soldat continua informant en la trucada telefònica: “Fins i tot els mercenaris ben entrenats no són capaços de complir amb les seves tasques”. Només queden “restes miserables” dels diversos milers de mercenaris de la unitat d’elit. Van ser enviats al front per reforçar les tropes regulars. Perquè els soldats “normals” tenen por de lluitar. Aleshores la seva dona li demana que torni a casa.

El Grup Wagner és una empresa militar privada coneguda per ser utilitzada pel Kremlin per a operacions encobertes. Els soldats ja han lluitat en guerres civils a Síria, Líbia, la República Centreafricana i Mali.

La força va ser fundada per Dmitri Utkin (51), un antic tinent coronel de les forces especials del servei d’intel·ligència militar rus i veterà de les dues guerres txetxenes. Va prendre el nom de les tropes del compositor favorit de Hitler, Richard Wagner. El 2016, Putin va concedir a Utkin una medalla pel seu servei a Ucraïna.

Primer ministre polonès: “Volem que Putin sigui completament eliminat” (00:41)

Wagner recluta principalment homes amb experiència militar

El grup Wagner sembla ser finançat per l’empresari rus i amic de Putin Yevgeny Prigoshin (60), que subministra l’exèrcit rus com a càtering i, per tant, rep el nom de “cuiner de Putin”.

Wagner recluta principalment homes amb experiència militar. Haurien de poder guanyar l’equivalent de fins a 3.100 francs al mes quan es desplega en combat: molts diners segons els estàndards russos. Per comparació: el salari mitjà a Rússia és l’equivalent a uns 700 francs.

Els mercenaris de Wagner estan vinculats a nombrosos crims de guerra. Fa unes setmanes es diu que van matar uns 400 habitants d’un poble de Mali des d’un helicòpter. A Síria, com a Bucha a Ucraïna, van torturar, assassinar i cremar presoners de guerra per a Rússia. (dzc)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *